Klimavalget det er NU

Af Kirsten Strandgaard

Kandidat for Enhedslisten til kommunalbestyrelsen i Thisted

 

Lige NU sidder Verdens ledere i Glasgow og forhandler vores fremtid.

Tør vi overlade fremtiden til dem alene? Nej vel.

Vi borgere må på banen.

Og vi er mange -faktisk de fleste- og vi kan noget: Vi kan vise vore politikere på alle niveauer –fra globalt til kommunalt -, at vi borgere selv vil gøre noget, at vi tør se bort fra vores egen lille bekvemmelighed og solidarisk yde en indsats for klimaet og dermed biodiversiteten og vores efterkommeres fremtid.

Det kan koste hver af os på pengepungen, på bekvemmeligheden, på lækkerheden og udfordre vores medfødte dovenskab. Men det er uomgængeligt.

Vi i Enhedslisten i Thisted vil på det kommunale niveau bekæmpe alle forslag, der ikke har indtænkt klimaomkostningen i den vurdering, der vælges ud fra.

Vi i Enhedslisten ved, at klimaforandringerne koster. Enten nu, hvor vi prøver at forebygge klodens kollaps eller senere, hvor vi kommer til at stå på række med sandsække i ”det store digebrud”.

Vi i Enhedslisten Thy er ikke bange for at sige det ligeud: Vi borgere skal alle ned i levestandard, så der bliver en fremtid og husk så lige en vigtig ting: Vi skal solidarisk ned i levestandard.

Enhedslisten lover ikke Guld og Grønne Skove – vi smøger ærmerne op og spiser en rugbrødsmad, mens vi arbejder på mere genbrug, giftsprøjtens pensionering, biodiversiteten og fast pris på Co2 kvoter.

Vil du være med til fremtiden, så stem på Enhedslisten d. 16. november.