Ellemann og Pape er marineret i respektløshed

Hvis du overvejer at stemme borgerligt som almindelig lønmodtager, arbejdsløs eller borger på overførselsindkomst, så håber jeg du læser med her først! Jacob Ellemann (V) har nemlig igen trukket det ældste og mest forslidte øg ud af stalden til valgkampens slutspurt: ”Det skal kunne betale sig at arbejde! ” Hvis det står til troende vil jeg da også stemme V, for det må jo naturligvis forstås sådan, at vi som ansatte skal have høje lønninger, gode og sikre ansættelsesforhold og solid medarbejderindflydelse på arbejdspladsen og i virksomhederne! Så kan det nemlig betale sig at arbejde! Eller har jeg misforstået noget? Ja, det har jeg, for i virkeligheden mener de borgerlige politikere, at det skal være så ydmygende og økonomisk tarveligt som muligt at være uden for arbejdsmarkedet. Du skal nemlig ”motiveres” (læs: tvinges) til at påtage dig ethvert arbejde til en ofte uanstændigt ringe løn på miserable ansættelsesvilkår. Dagpengene og de offentlige ydelser skal være på et absolut minimum, for det ”skal kunne betale sig at arbejde”. Ingen interesserer sig reelt for hvorfor borgere havner i arbejdsløshed eller på sociale overførselsindkomster. Det er respektløst.

Ellemann, Pape, Støjberg og Løkke har så rigeligt deres på det tørre, og vil aldrig risikere at skulle leve på fattigdomsgrænsen. Til trods for det tåler de ikke, at mennesker, som af mange forskellige grunde har brug for hjælp fra fællesskabet, får rimelige vilkår. Hvis de som er snublet i livet får rimelige vilkår kan de komme på fode igen, så de på sigt kan påtage sig et ordinært arbejde – eventuelt på tilpassede vilkår – og igen bidrage til fællesskabet. Den slags forkælelse kan ikke accepteres i borgerlige kredse. Søren Pape mener derimod at topskatten er ”marineret i misundelse” – underforstået, at Pape synes det er helt rimeligt at nogen kan tjene sig styrtende rige, mens andre må leve på eller under fattigdomsgrænsen. Rigdom har tilsyneladende den bivirkning, at de rige mener de helt egenhændigt har arbejdet hårdt for at tjene deres egne penge. Problemet er bare, at det ikke er ”deres egne penge”. Det er værdier, som først og fremmest deres ansatte – du og jeg – har skabt, men som de stryger profitten af! Enhedslisten vil derimod kæmpe for at der er ordentlige løn- og arbejdsvilkår for alle. Og vi vil kæmpe for rimelige offentlige ydelser, når nogen – måske du eller jeg – i en periode har brug for hjælp. Selv om du mener du klarer dig godt kan skæbnen med et fingerknips ændre dit liv, så du pludselig er den der har brug for hjælp fra fællesskabet!

De borgerlige har ført en respektløs hetz mod alt offentligt, selv om de godt ved, at det er den offentlige sektor i samspil med de private virksomheder som har gjort Danmark til et af verdens allerrigeste, mest demokratiske og relativt mest lige samfund i verden! Ellemann og Pape er marineret i respektløshed, så overvej grundigt om du vitterligt vil være medansvarlig for at afskaffe velfærdsstaten ved at give Jacob Ellemann, Søren Pape, Inger Støjberg eller Lars Løkke magt som de har agt. Overvej om det ikke er bedre for os alle at kigge mod de partier, som vil kæmpe for klimaet, velfærden og fællesskabet. Så kan vi på anstændig vis overlade en bæredygtig verden til vores børn og børnebørn! Fortsat god valgkamp til alle